Wat een week tot dusver…. wat een tranen zijn er gevloeid…. wat een onmacht…..

jeans25-1

Maar…. uiteindelijk werd het dan toch donderdagmiddag en zag ik op een gegeven moment dat de klok de tijd aanwees dat ik me mocht gaan ‘optutten’. Enige tijd later stapte ik de auto in en appte ik Liesbeth dat ik onderweg was.
Op mijn gemakkie reed ik richting IJsselstein, onder wisselende luchten, soms bewolking soms zon, heerlijk in mijn uppie in de auto. De cd van de vorige show van Jeans uiteraard luidkeels meebrullend, niemand kon me immers horen… En ruim 2 uur later, na toch nog een stukje file bij Utrecht kwam ik dan in IJsselstein bij het Fulcotheater aan waar Liesbeth al op me stond te wachten.
We wandelden de stad in op zoek naar een plekje om even koffie te drinken. Daarna wandelden we nog even door het stad(je?)… en vonden een ander restaurantje waar we naar binnen gingen en ruim de tijd hadden om bij te kletsen en heerlijk te eten.

Met veel dubbele emoties zat ik daar, enerzijds me natuurlijk enorm verheugend op de voorstelling en anderzijds onrustig omdat ik niet wist of ik het droog zou kunnen houden. Ik schaam me niet voor mijn emoties maar om nou constant in tranen op rij 1 te zitten is verhaal 2, en al helemaal niet met iemand naast me die Jeans voor het eerst gaat beleven. Heb het niet helemaal droog gehouden maar gelukkig wel het merendeel van de voorstelling. Er zit een moment in die tegelijkertijd zo verschrikkelijk mooi als ook zwaar is, dat is elke keer weer behoorlijk slikken. Het betreffende castlid dat dat nummer ‘moet’ zingen weet dat dat nummer speciaal is, ga ik hier niet uitleggen. Nou gooit hij altijd wel 100%, zo niet 200%, zijn hele ziel en zaligheid in het optreden maar met dit nummer doet hij dat zo mogelijk nog meer.

En ja …. zo op en top genietend vliegt de avond natuurlijk veel te vlug voorbij. Amper begonnen, zo voelt het, worden de akkoorden voor het slotlied al weer ingezet. Gelukkig is het seizoen pas begonnen en heb ik nog een hele rij voorstellingen te gaan. Nu is het weer aftellen geblazen, deze donderdagnacht meetellende zijn dat er 9 voordat ik weer mag, dan met Anita naar Winschoten, het spiksplinternieuwe theater aldaar voor het eerst betreden, ben reuze benieuwd hoe dat er van binnen uitziet. Natuurlijk ben ik nog veel meer benieuwd naar wie bij die voorstelling de ‘Mysterie-guest’ zal zijn… vanavond was dat Eileen, absoluut geen straf glimlach.

Na de voorstelling heb ik Liesbeth naar een treinstation gebracht en haar afgezet waarna ik in mijn eentje doorreed. Een hoofd tollend van muziek en diverse gedachten. Ruim 2 uur later was ik thuis en zit ik nog vol met emoties, de positieve voeren de boventoon, en daar ben ik maar wat blij mee! Ik heb weer iemand aan Jeans voorgesteld die het nog niet kende… dat is altijd spannend, maar het is wel waanzinnig fijn te merken dat iemand mijn passie begrijpt en met glinsterende oogjes, ontzettend genietend, naast me zit, dubbel feestje!! Volgens mij heeft Jeans er een fan bij glimlach

14 Hartenluchtjes op “25-4=IJsselstein”

 1. Voor het theater “de klinker”in Winschoten zou je bij mijn linkje van “Rene smurf” kunnen snuffelen. Hij heeft de bouw op de voet gevolgd en heeft er al div logjes over gemaakt én het al heel wat keertjes bezocht. Het ziet er mooi uit dus dat gaat wéér een mooie avond voor je worden!

  1. Aha oke, ga ik straks gelijk ff doen dan….. dank voor de tip.

   Ja dat zal het vast wel, daar doet het theater zelden of nooit aan af, al heb ik wel mijn favoriete theaters… en ‘iets-minder-favoriete’ 😉

   Die in jouw woonplaats ziet er mooi uit aan de buitenkant maar ik kom er niet graag…. ben er een paar keer geweest en alle keren ging ik onderuit…

   1. Ik vind onze schouwburg nou juist aan de buitenkant niet mooi maar ze hebben wél een goede “zit” binnen. Maar eigenlijk zie ik liever oude theaters, zoals dat schatje in Leiden.

    1. Schoonheid ligt bij de eigenaar van het oog 😉

     Ik had in die schouwburg last van het licht dat in de foyer gebruikt werd, ik ben daardoor een paar keer gevallen in het verleden omdat dat licht op de weerkaatsende vloer mijn ‘zicht’ wijzigde… Kan ondertussen best veranderd zijn want ben er al vele jaren niet meer geweest..

     Jah Leiden….daar noem je er eentje! 1 van mijn top-3 inderdaad… net als de Stadsschouwburg in de stad Groningen maar helaas komt Jeans al jaren niet meer in die beide schouwburgen…. zo jammer!!!

 2. Je geniet niet alleen van de voorstelling, maar ook om iemand kennis te laten maken met jouw “Jeans”
  Fijn dat het zo’n heerlijke avond was.

  Liefs Frederique

  1. 😉 Mijn enthousiasme voor JEANS is onstuitbaar inderdaad. In een stoel op rij 1 met hen voor mij op de planken… ben ik het allergelukkigst!

   Graag gedaan hoor….. misschien eens met mij mee?

 3. Jeans heeft er weer een fan bij.
  Een avond met een lach en een traan… Als de lach nou maar in het voordeel was! Goed toeven in IJsselstein. Ik kwam er vaak op de fiets.
  Baai baai swiet hanniebie <3

  1. *Glimlach*… ja dat denk (weet) ik ook 😉

   De lach was zeker in het voordeel. Dat kan onmogelijk anders bij die lieverds.

   Het is inderdaad een mooie plek, we hebben er heerlijk gewandeld en gegeten.

   zwaaizwaaitwiettieswiettie -x-♥

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.