25-1 = Beverwijk

Na maandenland dagen aftellen is het dan e.i.n.d.e.l.i.j.k. zover…. de 1e try-out van de nieuwste JEANS-show en zoals al vele jaren gebruikelijk is ga ik die uiteraard bezoeken met 1 van de liefste mensen die ken, Mien Grode Kloine Zus Anita. Net als ieder jaar ben ik nu ook weer heel zenuwachtig, altijd weer buikpijn *glimlach*.

Normaliter kan ik er de lachkriebels van krijgen en ben ik altijd enorm hieper voor een voorstelling, en zeker op de dag van de allereerste, ik slaap de nacht ervoor niet, de uren op de dag zelf kunnen niet snel genoeg omgaan, ik popel van ongeduld om me te mogen douchen en omkleden (doe ik altijd zo laat mogelijk om te voorkomen dat de honden of poezenbeest mijn kleding weer behangt met haren ofzo)… en in de auto te stappen en op weg te mogen. Vandaag is dat echter heel anders. Met een vette brok in mijn keel zit ik nu op de bank dit bericht te typen. Natuurlijk kijk ik al heel lang uit naar deze 1e try-out, dat is gelijk aan alle voorgaande jaren maar ….. tegelijkertijd heb ik dit jaar, logischerwijze voor het eerst, die enorm brok van zenuwen die door mijn lijf gieren want dit is het 1e seizoen sinds 1997 zonder Karel. Zijn overlijden op 30 juli heeft mij onderuit geslagen en ik ben daar nog steeds niet ‘klaar’ mee. Een soort van confrontatie dus vanavond, niet alleen met mezelf maar ook met anderen. Vele jeans-fans die hem uiteraard ook al sinds jaar en dag kenden… zijn naam zal dus onvermijdelijk gaan vallen vanavond. Het werk dat Karel altijd deed bij Jeans wordt dit seizoen door zijn vrouw Petra gedaan. Ik heb ongelofelijk veel bewondering van haar dat zij uit zijn naam deze taak op zich neemt, een geruststellende gedachte hierbij voor mij is dat zij dat geen enkele voorstelling alleen zal hoeven doen, zij zal elke voorstelling 1 van hun dochters of 1 van hun schoonzonen bij zich hebben. Maar jemig nog aan toe, het is me nogal een uitdaging voor haar. Voorstelling na voorstelling na voorstelling, zal zij niet alleen theaterpersoneel tegenkomen die Karel allemaal goed kenden maar ook veel publiek want het JEANS-publiek is een uiterst loyaal en trouw publiek, zijn dus veel mensen bij die Karel kenden. Ik weet niet anders of rondom zijn stand was het altijd druk met mensen die graag even een babbeltje met hem kwamen maken.

Vanavond dus…slikkk slikkkk…. ben altijd blij Anita bij me te hebben, maar vandaag dubbel en dwars, zij zal me er wel door heen slepen. Van de zotte natuurlijk eigenlijk me zo te voelen maar heb dat niet onder controle. Ben zelfs zo nerveus dat ik niet eens achter het stuur durf, heb haar dus al gevraagd of zij wil rijden….

Het jubileum-seizoen start vanavond pas echt…. de cast en band zijn natuurlijk al weken lang aan het trainen geweest, heel intensief ook want normaliter moeten ze ‘slechts’ 1 show in hun hoofden stampen, dit keer zijn het er twee. Maandag is immers in het Beatrix de jubileumshow waaraan ook tal van ex-jeansjes deel gaan nemen… Dus ja natuurlijk ben ik reuzebenieuwd, en deel ik de spanning met hen. Hoe veel ik er dit seizoen zal gaan bijwonen weet ik nog niet… dat komt mettertijd wel aan de orde. Op dit moment hebben ik voor 13 voorstellingen kaartjes liggen, dat aantal moet natuurlijk wel veranderen, bijgelovig als ik niet ben *glimlach*…. Als deze show ook weer mijn hart pakt, waaraan ik eigenlijk niet twijfel, zal dat aantal dus vast wel oplopen. Ben blij dat ik dezelfde bandleden als het vorig seizoen mag terugzien en in de cast 4 blijvertjes, waaronder Sarah, Nigel, Xander en Manon. Een kwartet dat JEANS in het hart heeft, ademt en uitstraalt. Hoe de 4 ‘nieuwen, Kimberley, Deborah, Naidjim en Florens het gaat doen weet ik natuurlijk niet maar ik vertrouw op het goede team dat er achter zit dat hun stemmen en alle andere belangrijke zaken heeft uitgezocht waardoor de nieuwe combinatie van 8 zich tot 1 perfect aansluitend geheel zal vormen. Ergens vannacht kom ik weer thuis natuurlijk, in welke stemming weet ik op dit moment nog niet…. uiteraard zal ik een verslag schrijven, zoals altijd.

Zo meteen dus douchen en omkleden, dan Anita op halen en dan eerst maar naar Velsen-Noord waar Vonnie-B ons zal opwachten met knuffels & koffie en later een fijne maaltijd, voordat we de weg vervolgens naar Beverwijk, naar het theater, dat nog geen 10 minuten bij haar vandaan is.

Update zaterdag 26 september 02.25 uur…
Net weer thuis…. beladen met emoties op de bank. Wat was het een bijzondere avond! Nadat we na vele files eindelijk bij Kees en Yvonne waren aangekomen hebben we eerst gezellig gebabbeld en koffie gedronken en toen gegeten. Daarna naar het theater, een klein kwartiertje verder. Met heel dubbele gevoelens deze keer. Naast de cast-wijzigingen wist ik niet wat ik verwachten kon. Nadat iedereen had plaats genomen kwam eerst Wil, de ‘baas’ bij JEANS, het toneel op en vertelde over het feit dat het een jubileumjaar is en dat we enkele weken geleden afscheid hadden moeten nemen van Karel, en zij droeg deze 1e try-out dan ook volledig aan hem op. Ik wist dat “bridge over troubled water” in deze show opgenomen was maar natuurlijk niet waar ik hem kon verwachten en ook niet in welke invulling. Een tijd lang zat ik soort van op de wip, wanneer komt ie nou? En net toen ik die gedachte los liet was ie daar dan onverwacht. Dit lied werd ook gedraaid bij Karels afscheid dus ik schoot gelijk vol…. De hele show is, zoals ieder jaar, weer een wervelwind van bekende songs die op diverse manieren gebracht worden. De spanning was wel van de snoetjes af te lezen maar dat is een extraatje, vind ik altijd. We hebben verder van de 1e t/m de laatste minuut genoten natuurlijk, regelmatig meezingen of meeklappend. De special guest van vanavond was Eileen en het was heerlijk haar weer eens op de planken te zien, en weer tot de conclusie te komen dat die dame een gouden strot heeft. De nieuwe castleden bevielen me ook, alle vier, en dat gelijk op de 1e avond, dat heb ik niet vaak. Het ‘oude’ 4-tal was natuurlijk even geweldig, zo niet geweldiger, dan het vorig seizoen. Veel te vlug was de avond voorbij en wij hadden al besloten niet dezelfde weg terug te rijden maar bovenlangs, via de afsluitdijk. Met de bijna volle, wassende maan over het IJsselmeer en vele mistvlagen hebben we, ondanks dat het nacht was, enorm genoten van de uitzichten. Dat is helaas met een camera in een foon niet vast te leggen, stiekem vond ik het wel jammer dat ik niet mijn camera met statief bij me had, anders was ik zeker even gestopt. Ruim na 2-en kwam ik thuis, opgewacht door 3 onstuimige honden en een nog wakkere (v)echtgenoot. Na even bijgekletst te hebben ging hij naar bed en kon ik hier dus verder gaan met mijn verslag. Nu 3 nachtjes slapen en dan maandag met Daphne naar de jubileumshow en dan maar verder het seizoen mee maken, ik kijk er naar uit! Ondanks alle emoties, hoe dubbel soms ook, heb ik enorm genoten!!

16 hartenluchtjes op “25-1 = Beverwijk

 1. ria says:

  Durf te wedden dat wanneer je er vanavond eenmaal bent vallen alle zenuwen van je af. Win ik krijgen we mooie foto’s op je blog 😉

  Liefs en een fijne avond. Ria

  • Melody says:

   Je hebt de weddenschap gewonnen hoor…. zij het dan ietwat later op de avond, nadat “bridge over troubled water” geweest was…. (zie mijn update)

   Dank je wel, liefs terug.

 2. Misschien is de weduwe juist helemaal in haar element met zoveel mensen om zich heen die haar man een warm had toegedragen hebben. Het moet heerlijk voor haar zijn zich onder al die fans gedragen te voelen, opgewonden misschien , jawel, maar net als jij toch ook met vreugde naar het weerzien uitkijkend en op mooie gesprekken hopend.

 3. Ja, dat zal moeilijk zijn, die eerste confrontatie zonder Karel.
  Zelf merkte ik toen mijn vriendin overleden was, dat naar de plek/bij de mensen zijn waar zij zo veel stappen met liefde had gezet, gaan me troostte. Het was goed te weten dat iedereen die daar liep verdriet en gemis voelde en dat maakte het iets gemeenschappelijks en minder zwaar.
  Hoop dat jij het vanavond ook zo zal ervaren, maar bovenal dat jij mateloos kan gaan genieten van de nieuwe show van jou JEANS

  • Melody says:

   Klopt, was het ook… en ja dat heb ik ook gevoeld inderdaad, dat had ik van te voren niet zo (durven) inschatten…

   Ja dat was gelukkig weer helemaal het geval na een zeker moment in de show, ik mijn tranen gedroogd had, was die brok weg.

  • Melody says:

   Dank je wel Ria, erg lief van je !

   En ja… ik ben blij dat het weer begonnen is… de afgelopen maanden waren niet echt leuk door diverse omstandigheden dus met een mooie seizoen in het vooruitzicht ziet elke dag er toch net ff iets beter uit.

   Liefs terug.

 4. Kakel says:

  Een avond met een lach en een traan… Eentje uit het leven gegrepen. Fijn dat je in gezelschap was van precies de juiste mensen.
  Lieve groet en een pakkerd

 5. Frederique says:

  Heerlijk dat het Jeans seizoen weer is begonnen. Dat wordt echt genieten! Ik wens je alvast heel veel plezier maandag. Dat het een onvergetelijke avond mag worden!

  Liefs Frederique

  • Melody says:

   Jaaaaaaaaaaaaaa !! Jij gaat het (weer) erg leuk vinden, weet ik nou al 😉

   Dat komt wel goed, en ja daar ga ik van uit want 2, mij heel dierbare, ex-jeansjes doen mee!!

   -x-♥

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.