2019-1

2/3e van het 1e etmaal van 2019 is om…
Begon het hier met veel gedonder en razend geweld rondom het huis door vuurwerk… werd het rond 2 uur rustig en konden we de rust in gaan. Al vroeg weer uit de veren en aan de slag. De kerstmeuk mocht e.i.n.d.e.l.i.j.k. opgeruimd en ik was in een juichstemming, ik was volop bereid de vlag uit te hangen, als ik er eentje had bezeten en had kunnen beschikken over de nodige lengte om bij zo’n insteekdinges te kunnen, die we overigens ook niet aan de muur hebben maar dat terzijde.

In onze wijk is het altijd raak met vuurwerk, dat begint al voor de kerst en tja de politie hier in de stad doet niets. “hoort erbij mevrouwtje” krijg je te horen als je belt ipv dat ze zeggen dat ze niets durven te beginnen tegen die randdebielen. Gisterenavond woedden diverse branden hier in de stad, expres veroorzaakt door vuurwerk en alsof dat al niet erg genoeg was, werden de hulpverleners in hun werk zoveel mogelijk gestoord door diezelfde randdebielen die het leuk vinden om hen met vuurwerk te bestoken. Onbegrijpelijk maar helaas gebeurt dit!! Je moet toch wel echt helemaal gestoord zijn wil je een hulpverlener in zijn werk tegen houden en zelfs lichamelijk letsel toebrengen zelfs als het er niets toe doet dat zo iemand daarbij wel eens de dood zou kunnen vinden.  hoe dan ook…we zijn weer 50 weken ruim verlost van die troep, 1 week in juli met de TT en dan na zoveel weken weer de eindejaars-‘feestjes’. Absoluut geen feestjes want afgezien van de schade die voor een klein deel ongewenst maar het merendeel gewenst ontstaat is met geen 1000 pennen te beschrijven. Al die dieren in het wild, honden en katten die er toch even uit moeten/willen… dat kan kennelijk maar heel weinig mensen iets schelen. Wat mij betreft mag iedereen die vuurwerk afsteekt een ledemaat verliezen, aan minimaal 1 oog blind en aan 1 oor doof worden… en in het ziekenhuis mogen ze dan te horen krijgen dat alle hulp kerstvakantie heeft en alle pijnstilling uitverkocht is en de pharmaceutica gesloten zijn over de gehele ‘feest-periode’.

Wij hadden gelukkig wel een gezellige avond al leek dat er even niet op. Gisterenmiddag werd ik niet goed en voelde me uiteindelijk zo hondsberoerd dat ik het bed in ben gedoken met een lading molletjes achter de kiezen. Na ettelijke malen kamer 100 bezoeken en onze waterrekening opjagen en wat dommelen knapte ik enigszins op en was in staat om met onze jeugd de ‘laatste’ pakjesavond te vieren want wij gaan er alle vier vanuit dat zij hier volgend jaar niet meer zullen wonen.

Onze veestapel had vandaag de grootste schik, alsof ze allemaal superblij waren en zichtbaar opgelucht dat de vuurwerkellende voorbij was, de deur naar buiten heeft uren lang open gestaan, enerzijds om alles goed door te luchten maar vooral om het heen & weer rennend vee de ruimte te bieden. Wat een komisch gezicht was dat, zelfs die hele oude baas kwam zijn bed uit en hobbelde er achteraan, staart hoog in de lucht alsof hij, al hoe kortdurend dat ook was, soort van herboren was. Onderwijl sjouwde ik me suf van boven naar beneden en andersom om alle meuk weg te ruimen en daarna sopte ik de boel tot alles weer blonk en reinheid. (Niet dat dat lang zo blijft natuurlijk met 4 mensen en 6 dieren maar heej, het begin is er weer).

Nu maar kijken wat dit nieuwe jaar ons zal brengen… ik kan het met de beste wil niet inschatten want dit is pas mijn 2e jaar dat ik zonder die inktzwarte deken die mij sinds mijn kindertijd omhulde een nieuw jaar mag starten, heb dus nog maar amper ervaring op dit vlak. Dat ik uitkijk naar al die verrassingen is nu wel logisch, denk ik. Vandaag over 2 weken rondom deze tijd hoop ik inmiddels op de hoogte te zijn gebracht van hoe de operatie van mijn (v)echtgenoot verlopen is, dat is nog wel een dingetje natuurlijk. Voor mij zijn ziekenhuisopnames en alle bijbehorende ellende zeer bekend maar voor hem natuurlijk niet. Zijn staar-operaties waren poliklinisch en zijn 1e nieuwe knie heeft hem maar 1 nachtje ziekenhuis-bed opgeleverd. Verder heeft hij er nog nooit gelegen. Hopelijk zal het ook deze keer bij 1 of een paar nachtjes blijven.

Over 5 nachtjes slapen…
De laatste Wildnights 2018, 3e editie,  daar ben ik uiteraard bij. Ik wil wel eerder al maar of dat fysiek gaat lukken moet ik nog even afwachten.
Over 6 nachtjes slapen…
Gaat Daphne mij weer vele uren vervoeren als chauffeuse want dan lopen we ‘s avonds in Antwerpen Zoo bij hun vernieuwde versie van het China Lights Festival  Daar kijken we natuurlijk enorm naar uit, het is een mooie dierentuin en ‘s avonds in het donker met al die lamjes, is gewoon adembenemend. Die 2 lange ritten zijn minder, voor mij dan, maar dat moet dan maar, heb het er wel voor over. Mijn vervanging bij mijn maandagmeneer is uiteraard al geregeld dus daarover hoef ik me geen zorgen te maken. Hij is in zeer goede handen. Ik bof toch maar dat ik die mogelijkheid heb.
Over 14 nachtjes slapen…
Manlief dus het ziekenhuis in… op naar zijn 2e nieuwe knie, rechts deze keer. Dan zijn revalidatieperiode en dan uiteindelijk weer ‘normaal’ uit de voeten kunnen, zijn werk en zijn sport weer normaal kunnen doen en niet langer in de ziektewet moeten hoeven zitten want dat vindt hij wel het ergste van allemaal. Hij faalt en laat zijn baas en collegae in de steek, vindt hij… is natuurlijk niet zo maar ja als je dat zo voelt dan is het ook zo.
Januari kent dus al 3 dingen die een mooi randje hebben / zullen krijgen.
Februari kent er 1 tot dusver… een Baby-Borrel… naar een kroeg op kraamvisite, nieuw voor mij, ben benieuwd.

Uiteraard zullen er tussendoor veel dierentuin-bezoekjes in mijn agenda komen te staan, Wildlands uiteraard het meest maar ook de anderen ‘jeuken’ al weer… het is puur een kwestie van afwachten hoe Daphne’s rooster zal uitvallen en hoe dat past met mijn verplichtingen.

Kortom…. een open jaar… met nog veel lege vlakjes die ongetwijfeld gevuld zullen gaan worden en naar ik hoop uiteraard hoofdzakelijk met leuks en hartverwarmends en ontroerends.  Die wens heb ik niet alleen voor mezelf maar zeker ook voor jou!!

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

12 reacties

 1. Hopelijk niet meer ziek? Ik wens je in ieder geval een zo gezond mogelijk nieuw jaar!!!

 2. Voor veel dieren is dat vuurwerk inderdaad heel angst aanjagend, onze Beau reageert er niet eens op en het leek hier wel of het allemaal wat minder was in de aanloop naar oud en nieuw.Zolang mensen hun verstand erbij gebruiken stoort het mij persoonlijk niets.

  • Klopt… maar de dieren in het wild raken compleet van slag …. extra doordat veel zich als een randdebiel gedragen en die zooi op die dieren afgooien

   Onze huisdieren hou ik uiteraard binnen en die kunnen er redelijk goed tegen, de 2 nieuwsten zaten in de vensterbank toe te kijken, die vonden het geweldig kennelijk.

   Ja dat snap ik wel maar helaas wonen wij in een wijk met (ogenschijnlijk) alleen maar randdebielen… nog een reden om zo snel mogelijk hier weg te gaan …

   Mijn afschuw wordt natuurlijk enorm vergroot door mijn angst ervoor. De herinneringen aan een gebeurtenis uit het verleden laten zich helaas niet uitwissen en diens impact nog minder.

 3. Vanuit Maassluis, wens ik je een heel mooi 2019 Melody.

 4. naar de kroeg op kraam visite , die is denk ik voor ons allen nieuw hihi
  wat ziekenhuis perikelen , maar ook fijne zaken die er aan zitten te komen
  ja die troep die dat tuig maakt is met geen pen te beschrijven , en opruimen de volgende morgen is er niet bij 🙁
  en die randdebielen , ja oppakken en echt vast zetten op water en brood

  fijne avond groet

  • Ja zeg dat wel, voor onze generatie zeker , ik kom er vast nog wel op terug tzt

   Ja klopt… we gaan het wel beleven.

   Ongelofelijk inderdaad… mijn angst maakt het er niet beter op. Haha ja dat is nog te luxe

   Dank je wel, zwaaiii

 5. De beste wensen nog voor 2019.
  Mijn agenda is ook nog heel erg leeg, en ik ga voorlopig ook nog niet veel plannen, ik zie wel wat er op mijn pad komt. Ik treed het met open vizier tegemoet ……….. en vol nieuwsgierigheid.
  We gaan er weer een mooi jaar van maken.

  • Dank je wel hoor, geheel wederzijds!

   De mijne ook…. ik wil wel plannen, geen problemen mee, zolang het maar voor leuks is 😉

   Ja dat zal zeker wel gebeuren, daar ontkomt niemand van ons aan en dat is ook goed. Ik ook hoor, dit jaar wel 😉 2e jaar op rij.

   Ben ik ook volop van plan in ieder geval 😉

 6. Pffff… met dieren in huis is die jaarwisseling geen pretje. Hoewel, mijn kleine Binky… die verblikte en verbloosde niet, een dapper mannetje.
  Hier was het ook bar en boos, de hele avond al, na 12 uur even rustig en toen weer door. Ik deed om 2 uur het licht uit, maar sliep al snel in. Een geweldig 2019 gewenst!

  • Nee zeker niet….. 4 vd 6 vonden het prima, verblikten noch verbloosden maar Brego en Bildo wisten nauwelijks waar ze het zoeken moesten , al was het wel beter dan voorgaande jaren maar toch.
   IK hoop maar dat er eindelijk eens iets gedaan wordt aan deze ellende…

   Dank je wel, jullie ook. xxx

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.