2 jochies – 16 sept

maleisetapirartismetbaby

Dierentuin Artis in Amsterdam, eentje die hard aan de weg timmert en steeds hoger op mijn lijstje van favo-dierentuinen in Nederland komt te staan, mag beschuit met muisjes gaan eten, dubbel zelfs, en beiden belegd met blauwe muisjes.

De Maleise Tapir in volwassen versie is qua uiterlijk een saai dier van voren helemaal donkergrijs/zwart en vanaf halverwege de rug en alleen op de romp dan lichtgrijs/wit. (Zie het filmpje)  Hun kroost daarentegen ziet er vele malen aantrekkelijker uit.

Gisteren, afgelopen donderdag werd het park verblijd met de geboorte van een Maleise Tapir. Schitterende dieren die maar in heel weinig dierentuinen van Nederland voorkomen.

Enkele dagen daarvoor, afgelopen zondag 12 september, mocht de 2e Tapirtsoort die Artis rijk is, de Zuid-Amerikaanse Tapir, ook uitbreiding verwelkomen. Alhoewel de ouders er heel verschillend uitzien als je alleen naar de kleur/tekening van hun uiterlijk kijkt lijken de jongen van beide soorten enorm op elkaar. Het verschil zit ‘m met name in de tekening op het hoofd.

zuidamerikaansetapirartis150916
Al zijn het dan misschien geen aantrekkelijke dieren (kwestie van smaak natuurlijk)… ik vind ze geweldig. Vooral hun expressie in het gezicht, aan hoe ze met hun snuitjes werken kun je veel van hun stemming aflezen. Van de laatste soort is met name bekend dat ze alles acuut laten vallen en zich helemaal overgeven als ze een knuffel kunnen krijgen. Ze gaan dan liggen, strekken alle poten languit en laten zich dan het liefste helemaal verwennen over hun hele lijf, het is niet gauw het dier zelf dat zo’n knuffelpartijtje stopt , ze zijn er helemaal verzot op.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

12 reacties

 1. áls ik al een favo dierentuin heb dan toch zeker niet Artis. Maar jong spul is altijd leuk dat ben ik met je eens.

  • Artis staat niet op mijn nr. 1 hoor….

   maar de volgorde wijzigt wel want Arnhem is al behoorlijk gezakt inmiddels waar Artis dus gestegen is…
   (wanneer was jij voor het laatst in Artis?)

 2. Dat zal toch al weer een jaar of 6 geleden zijn denk ik. En toen viel het me erg tegen nadat ik er héél lang niet geweest was.

  • Dat geloof ik gelijk wel…..

   Het (witte) wolvenverblijf is opgeknapt inmiddels, groter geworden en nu 2 delig.
   De watervogels hebben een nieuwe volière gekregen en ook de grote kas is opgeknapt, evenals de beeldentuin. Ook wordt er nu veel meer aandacht besteed aan ‘groen en bloei’ van de vele perken die het park rijk is.
   al met al kan ik (blij) toevoegen dat ze goed bezig zijn 😉

 3. Lief hè, dat jonge grut? Nog zo hulpeloos maar gelukkig is mama vlakbij.
  Dikke kus ♥

 4. Mooi Melody, de jonkies zijn op jou foto’s goed te zien.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.