Nederlandse Dierenparken Nieuws van donderdag 28 Oktober

~ ~ ~ ~

* ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * /

Ecomare -Texel-

Wat een prachtig gezicht! Zeehonden Sashimi, Noor, Milou, Willem en Bart zijn weer terug naar zee. Herken je ze nog van de vorige filmpjes? Een paar maanden geleden kwamen ze verzwakt en ziek in de opvang terecht. Wat een verschil hè? Heerlijk om ze zo gezond en sterk en met een flinke reserve weer terug naar zee te zien gaan!
Wil je de zeehonden ook helpen? Doneer dan een ’emmertje vis’ https://www.ecomare.nl/steun/geef-emmertje-vis/
Daarmee steun je de opvang van zeehonden en zeevogels en het verzorgen van de dieren in de vaste groep. Alvast enrom bedankt!
ps je kunt ook helpen door dit bericht te delen 👍

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

 

 

Wildlands -Emmen-

Je vraagt je vast af wat je ziet op de foto… Dit is een vers ijsberenhol. ​Soms wordt het zelfs de ijsberen te koud onder de voeten. Op de Noordpool kan een hol dan een heerlijke schuilplek vormen tegen wind en sneeuw. Binnen in een ijsberenhol kan de temperatuur erg aangenaam zijn.

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

 

 

Beekse Bergen -Hilvarenbeek-

Neushoornjong Ravy heeft vandaag zijn eerste stapjes buiten gezet!
Samen met moeder Sofie mocht het drie weken oude mannetje vandaag het buitenverblijf in Safaripark Beekse Bergen ontdekken. Ravy werd 7 oktober geboren en kon de afgelopen drie weken samen met zijn moeder in alle rust in het binnenverblijf bijkomen. Het gaat echter zo goed dat vandaag de deuren naar het buitenverblijf even geopend konden worden.
De kleine neushoorn liep vrijwel gelijk achter zijn moeder aan mee naar buiten en het duurde niet lang voordat hij lekker door het zand holde. De deur naar het buitenverblijf zal de komende tijd af en toe open gaan, vertelt verzorger Kris Jansen. “We letten daarbij op de weersomstandigheden en ook naar de conditie van de grond. Voor zo’n kleine neushoorn is het beter als het niet té modderig is. Verder moet Ravy gewoon ook nog veel slapen en zorgen we er dus ook voor dat hij goed en veel kan rusten.”

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

 

 

Burgers Zoo -Arnhem-

Bezoekers in de Bush waren onlangs getuige van dit indrukwekkende natuurlijke gedrag: het mannetje van de argusfazanten probeert in deze video van een dierverzorger indruk te maken op het vrouwtje. De vogel loopt in een vast patroon rondjes om het vrouwtje, waarbij hij regelmatig zijn veren wat opzet om het vrouwtje te imponeren. Wat ons betreft zijn de pogingen geslaagd: wij zijn onder de indruk! Jullie ook?

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

 

 

Artis -Amsterdam-

Het is bijna Halloween, de tijd voor griezelige verhalen. In het dierenrijk zijn er ook verhalen waar je haren recht overeind van gaan staan. Over de groen glanzende juweelwesp in het Insectarium bijvoorbeeld. Het vrouwtje legt een ei in een nog levende kakkerlak. Als de larve uitkomt eet deze de nog levende kakkerlak van binnenuit hap voor hap op. Vooraf is de kakkerlak verdoofd, ontdaan van de voelsprieten en in een holletje gesleept, zodat hij nergens meer heen kan.

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

4 Hartenluchtjes op “1e keer buiten spelen”

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.