~ SCHRIJVERIJ ~·1000-vragen·Stokjes

1000 vragen aan jezelf #5

Bij Satur9 kwam ik het tegen…

St@@rtje startte met mij

Ik startte 5 oktober HIER

 

Deel #5 kent de volgende 10 vragen:

 

41. Welk cijfer zou je je gezicht willen geven?
Is het arrogant als ik 10 zeg?
Is het een minderwaardigheidscomplex als ik 0 zeg?
Ik heb me nooit druk gemaakt om hoe ik eruit zie, het is wat het is en ik moet het ermee doen of ik dat nou leuk vind of niet. Leeftijd is zichtbaar, lief en leed ook.  Make-up droeg ik in mijn pubertijd tot het moment dat mijn huidige man zei dát te verafschuwen. Sindsdien nooit meer gedragen (nou ja, bijna nooit, 1x op onze trouwdag want dat hoorde zo zei men bij een bruidstoilet). Ik heb het dus ook niet in huis… het enige dat ik heb is eyeliner en die is getatoeëerd, een actie waarvan ik nooit spijt heb gehad overigens en de reden dat ik het zo’n 10 jaar geleden ergens liet doen was het feit dat ik diepliggende ogen heb, hangende oogleden en wallen en een bril draag, die getatoeëerde eyeliner trekt dus de aandacht naar mijn pupillen ipv naar hun omgeving.
Wat me vroeger stoorde was het feit dat mijn bovenlip ‘te’ kort is waardoor bij lachen en turen de kaak zichtbaar is, vind ik geen gezicht maar oké ik heb het nu eenmaal dus is het zo.
Me laten opereren ter verfraaiing zal nooit gebeuren.
– – – Een cijfer voor mijn gezicht – – –  géén idee dus.

42. Was je goed op school?
Iets boven gemiddeld, ik was altijd als 1e klaar, had hogere cijfers dan de rest. Was wel populair bij de leerkrachten maar niet bij de klasgenoten.  Ik had nooit een grote mond, ging niet tegen een leerkracht in, deed mijn uiterste best, (heb ook nooit onvoldoendes gehaald) was als de dood dat er naar huis geklikt zou worden en ik bij thuiskomst op mijn falie zou krijgen…

43. Hoelang sta je gemiddeld onder de douche?
Zo kort mogelijk want ik heb er een broertje dood aan.

44.  Denk je dat er buitenaards leven bestaat?
Ja natuurlijk. Het Universum is onmetelijk, menig planeet in ons Melkwegstelsel alleen al is vele malen groter dan onze Aarde. Het blijft me verbazen dat er mensen zijn die denken dat alléén de Aarde maar leven zou bevatten.  Eerst zien dan geloven werkt twee kanten op natuurlijk  maar als je de feiten naast elkaar zet kan het toch onmogelijk zo zijn dat er geen leven elders in het Universum is.

45. Hoe laat sta je meestal op?
Sinds ik niet meer voor Klaas hoef te zorgen en dat tijdstip verplaatst van 6.15 naar ‘wanneer ik wakker word’, meestal aan het eind van de ochtend tegenwoordig, tenzij ik een afspraak heb zoals bij met mijn meisje naar een Zoo ergens.  Het niet meer voor Klaas hoeven zorgen betekent dat ik ook ‘s avonds niet meer vroeg het bed in moet omdat ik de volgende ochtend vroeg op moet dus kan ik weer genieten van mijn ‘voorkeursdagdeel’.

46. Vier je altijd uitgebreid je verjaardag?
Eh ja eigenlijk best wel nu ik er zo over na denk.
Hier thuis matig met J, de jeugd en N&A. (J en ik houden niet van visites,  niet ontvangen noch gaan)
Buitenshuis met Anita in tuincentrum Oosterik Denekamp  en met een paar anderen (vaak met Daphne en Anita erbij) in een dierentuin.  Dit jaar staat Blijdorp op de agenda omdat we het dan willen gaan koppelen met een kraambebezoek aan Zwarte Neushoorn Naïma die ieder moment kan bevallen en ik binnenkort jarig ben….
Vooropgesteld natuurlijk dat de Corona-regels het toestaan.

47. Hoe vaak kijk je per dag op Facebook?
1 a 2 keer via J’s account.  Ik ben zelf geen actieve fb-er meer omdat het mij teveel onrust geeft,
Sinds Corona begon wil ik extra op de hoogte blijven van nieuws in dierentuinen en dat ook op mijn blog verzamelen en delen om diverse redenen.

48. Wat is je favoriete ruimte in huis?
De woonkamer.

49. Wanneer heb je voor het laatst een hond (of een ander dier) geaaid?
Net nog… geen ontkomen aan als je ‘de bazin’  bent van 1 woefel en ‘personeel’ van 3 poezels.
Zeker nu in de herfst, het is buiten te nat, te koud, te winderig etc.

50. Wanneer ben je op je best?
Gezien het feit dat ik een mens met levensbepalende *zegeningen* en dus ook *on-mogelijkheden*  ben is het moment dat ik op mijn best ben niet een vaststaand gegeven;  ~ Himmelhoch jauchzend, zum Tode betrübt ~ maar tref je mij in een zoo dan heb je grote kans mij op mijn best aan te treffen *glimlach*

* ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * /

28 Geluchte Hartjes op “1000 vragen aan jezelf #5

 1. Goede morgen Melody, ik vier mijn verjaardag meestal niet uitgebreid, ik ben midden in de zomervakantie jarig en daardoor zijn er veel mensen op vakantie, of ik ben zelf niet aanwezig. De laatste jaren ben ik er wel want in mijn eentje ga ik niet weg. En aaien elke dag het eerste dat ik doe als ik beneden kom en mijn kleine kattekop weer om haar ontbijt vraagt. Dan krijgt ze eerst een aai en dan haar eten. Ik wens je een fijne maandag toe.

  1. Als dat is zoals jij het prettig vindt vind ik het natuurlijk oké Ik ga nooit op vakantie dus misschien moet ik je dan maar volgend jaar op je verjaardag uit je huis komen plukken 😉

   Altijd goed toch….

   Dank je wel jij ook

 2. Weer een indrukwekkend lijstje. Ik leer je steeds beter kennen.
  Ik had natuurlijk bijna alles misgegokt 😂Behalve vraag 49 en 50. Die waren een inkoppertje. 🐈 🐕
  Ik wens je een mooie verjaardag in Blijdorp toe met een neushoornbevalling als kers op de taart.

  1. *Glimlach* … en wederzijds en was dat nou niet nét de bedoeling van zulke lijstjes ?!

   Inkoppertjes of niet, je kent me inmiddels goed genoeg om het als inkoppertjes te kunnen zien 😛

   Dank je wel, ja andersom graag want Naïma is woensdag uitgerekend en ik ben donderdag over 3 weken jarig. Maar ja eerst morgen maar even afwachten want als Haagse Hopjes smelten en deuren dichtplakken kom ik er niet

 3. Wel fijn dat je niet meer zo vroeg op móet. Tja, een cijfer voor je gezicht? Het zal voor de meeste mensen wel op een voldoen liggen, ‘t kan altijd beter toch … maar ook altijd minder;-)

  1. Ja nou en of… in die zin is de volgorde van gebeurtenissen wel de juiste geweest (gepland door de Voorzienigheid want ik geloof niet in toeval)….ik ben nog vaag dankbaar voor die volgorde….

   Ja precies…. 1 vd dingen die ook tot mijn deviezen behoren …. en naar verluidt is het Gronings maar dat geloof ik niet, ik ben altijd tevredenmet 9, ik geef nooit iets een 10 want 10 staat perfect en perfect bestaat slechts uit 7 letters in het woordenboek.

 4. Tja wie is er nu helemaal tevreden met het uiterlijk…kan altijd aan gewerkt worden maar ik doe er niet aan mee haha
  Huid wordt goed verzorgd en aan make up doe ik niet…het enige is ooit de lippen aanzetten

 5. We hebben nog meer gemeen: zo kort mogelijk douchen, hahaha. Ik stap eronder, was me en spoel me af. Klaar. Next.
  Meestal maak ik alleen mijn ogen op maar niet iedere dag. Dus zien mensen me ook in mijn blotebillengezicht.
  Ik zou mezelf of m’n gezicht ook geen cijfer kunnen geven. Nog nooit over nagedacht.
  Dikke liefs ♥

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.