10 uit 250

Zwijmelen op Zaterdag *395* ~ 6 juni 2020
~ 1 = Marja 17-11-2012 / 04-11-2017 (nr. 1 t/m nr. 260)
~ 2 = Trees 11-11-2017 / 13-07-2019 (nr. 261 t/m nr. 347)
~ 3 = ikzelf 20-07-2019 / 25-01-2020 (nr. 348 t/m nr. 375)
~ 4 = Tasja 01-02-2020 (vanaf nr. 376)

 

 

Klassieke muziek… een omvangrijk genre dat een schat bevat aan melodieën die wij allemaal wel mee kunnen neuriën, en in veel gevallen kennen we niet de herkomst noch de titel noch de componist uit wiens geniale geest het ontsproot.
2020 is het 250e geboortejaar van Ludwig Von Beethoven, deze in december 1770 in het Duitse Bonn geboren componist overleed op 26 maart 1827 in het Oostenrijkse Wenen liet een oeuvre na waar je u tegen zegt. Hieronder een korte compilatie van 10 van zijn werken met dus iets uit die schat die ik al benoemde.

 

 

Mocht deze musicus je geraakt hebben en wil je meer bekends horen en weten hoe het heet, kijk dan ook hier…

 

Ik wens jullie een fijne Zwijmel-Zaterdag bij Tasja en een ❤️-verwarmend weekend.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

30 reacties

 1. je weet ik ben niet zo bekend met namen in muziek of film en theater
  maar mensen die zo iets moois kunnen schrijven en spelen zijn artiesten
  smaken verschillen , maar dat doet niet af aan de KUNST
  slaap wel groet

  • Dat weet ik en dat geeft helemaal niks.. .het gaat immers 100% om smaak…. en die mag gelukkig verschillen….

   Nee dat is waar,

   dank je wel, jij ook.

 2. C.J.M. Beeris -v. Schaik.

  Geweldig, en ik ken er veel, hij kent er meer en kan slapend spelen, ik kan niet slapend luisteren maar wel lachend.
  Dit maakt mij blij, dank je Melody.xx

 3. Mooie muziek en de meeste ken ik wel. Beethoven was een genie net als veel andere klassiek componisten. Dat neemt niet weg dat er tussen hedendaagse componisten ook geweldenaars tussen zitten.

 4. Goede morgen Melody, ik ken aardig wat klassieke componisten, als kind heb ik zes jaar muziekschool gevolgd, dus dan is het niet zo vreemd dat er behoorlijk wat van is blijven hangen. Als ik muziek opzet, zal ik er altijd bij gaan zitten en luisteren, ik gebruik nooit muziek als achtergrond.
  Voor vandaag wens ik je een fijne zaterdag toe.

 5. Tja, wie kent de 9e van Beethoven niet hè?

 6. Geweldig muziek om te luisteren. Ik kende wel van deze liedjes. Maar ik luister niet echt vaak. Ik hou wel eigen muziekjes. Fijn weekend gewenst. XX

 7. Ook voor jou een goed weekend!

 8. Beethoven was echt een meester in de muziek, prachtige compilatie van hem door jou geplaatst, bij sommige kan ik zelfs de pop versie ervan plaatsen, Beethoven is echt genieten met grote G, en zo piano kunnen spelen zou ook niet verkeerd zijn, mooi bijdrage..
  Goed weekend.

  • Ja vind ik ook…. *glimlach* ik had gisteren al de gedachte dat jij misschien dat wel zou kunnen en nu zeg je het zelf… leef je uit, ik ben benieuwd want ik kan dát dus niet.

   Het lijkt me geweldig om inderdaad een soort van ‘blog’ te maken met het bij elkaar zetten van iets dat zo oud is als van Beethoven en daar tegenover de moderne versie…. er is geen blogger noch tv programma die zich daaraan ooit waagde … en als je het ene genre bekender wil maken bij de liefhebber van het andere genre is dit natuurlijk een heel mooie uitdaging

   Dat klopt… maar ehh ik ga me niet meer wagen aan muziekles ….

   Dank je wel, jij ook.

   • Ik kan me ‘De Tiende van Tijl’ herinneren. Die combineerde in een tv programme de klassiekers met moderne muziek.
    Het lijkt me geweldig als je muziek maakt die decennia , of intussen eeuwen, meegaat.
    Leuke Zwijmel!

 9. Die onverstoorbare, bijna hypnotiserende blik van die virtuoos uit Brazilië. 😉

  Melody, ook deze man heeft geen muzieklessen genoten….heeft zichzelf alles aangeleerd.

  Heb er van genoten. Deed me weer even terug denken aan de tijd dat ik zelf , vele malen , heb mogen mee werken aan de uitvoering van o.a. de Negende Symfonie.

  “Alle menschen werden brüder…..” dat dit toch ooit eens waar mocht worden. Broodnodig!

  • Ja bizar hè …. dat deed ik vroeger toen bloggen net ontstaan was….

   Ik ben door ‘schade tussen de oren’ helaas veel van mijn geheugen kwijt, helaas de goede dingen waaronder ook jareeeeeeeeeeeen muziekstudie, diverse instrumenten kunnen bespelen etc….het zij zo, heb dat geaccepteerd inmiddels. Ik kan ook niet altijd luisteren, alleen als mijn hoofd in een bepaalde stand staat, die ik ook niet kan aanroepen helaas.

   Dat lied… de intentie erachter ja, ben ik volmondig met je eens maar dat lied heeft een te zwarte geschiedenis, letterlijk en figuurlijk, dus als het aan dit lied ligt, zal het niet gebeuren.

   Dat het hoogstnodig is, is wel duidelijk! Dat is ook van alle tijden, het was al duidelijk ver voor onze tijd en zal het ook ver na onze tijd zijn .

 10. Beethoven, mijn favoriet. Ooit zo rond mijn 20e begon ik bij de Pastorale en toen was ik verkocht.

  • Dat snap ik helemaal…. er zijn in jouw omgeving tal van zaken rondom de 250 geboortedag van Beethoven en met name met gebruik van de Pastorale… wellicht kun je er iets van mee krijgen als je dat zou willen.

   Ik ben meer voor Wagner.

 11. Allemaal nummers die hier op CD wel te vinden zijn, heerlijk. Maar de uitvoering van deze komediant maakt er dan óók nog iets leuks van!

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.